انواع برد های چاپی

انواع برد های چاپی

معرفی انواع برد های چاپی

شناخت انواع برد های چاپی یکی از اصلی ترین مواردی است که افراد فعال در حوزه الکترونیک باید بر آن اجحاف داشته باشند. بنابراین در ادامه این مطلب به بررسی انواع این برد های الکترونیکی خواهیم پرداخت.

برد آلومینیمی

از برد های آلومینیومی با نام های بسیار متفاوتی همچون: Aluminum clad, aluminum base, Metal clad printed Circuit Board (MCPCB), Insulated Metal، Substrate(IMS or IMPCB), Thermally conductive PCBs ) نیز یاد می شود. اما شاید برای شما نیز جالب باشد که تمامی این نام ها تنها به یک نوع از برد ها اشاره دارند.

انواع برد های چاپی
برد Rigid-Flex

Rigid-Flex  این دست از برد های انعطاف پذیر را می توان یکی از محبوب ترین برد های الکترونیکی دانست که توانای پشتیبانی قطعات بسیار زیادی را دارد، از مهم ترین ویژگی های این برد ها باید به اندازه های بسیار کوچک آنها اشاره داشت و همین موضوع سبب شده است تا فعالان در حوزه های ساخت تجهیزات نظامی به استفاده از این نوع برد ها علاقه داشته باشند.

چاپ سلدر یا چاپ محافظ  (Solder Mask)

اگر بخواهیم به طور خلاصه درباره این نوع از برد ها صحبت کنیم باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که چاپ سلدر ها رنگ پوششی سبزی هستند که بر روی برد های الکترونیکی نصب می شوند، از مزایای چاپ سبز یا همان چاپ سلدر این است که از قطعه در برابر اکسید شدن فیبر در شرایط محیطی محافظت می کند.


همچنین بخوانید:

دستگاه مونتاژ SMD

مونتاژ دستی قطعات SMD


همچنین این نوع از پوشش های رنگی برای زیبا سازی برد ها نیز موثر است. از سوی دیگر این پوشش ها سبب می شود تا در هنگام لحیم کاری پایه هایی که به هم نزدیک هستند نیز با مشکل مواجه نشوید. از نام های دیگر چاپ سلدر میتوان به چاپ سبز ، سولدر ماسک و چاپ محافظ قلع کاری اشاره کرد .

سیلک اسکرین (چاپ راهنما)

سیلک اسکرین به صورت معمول بر روی محل قرار گرفتن قطعات الکترونیک، شماره فنی قطعات، نقاطی که باید تست شوند، علائم هشدار دهنده و لوگوی شرکت سازنده کاربرد داشته و آن ها را روی برد مدار چاپی مشخص می کند. از این نوع برد های الکترونیکی می توان به خوبی برای کاهش هزینه های مصرفی اقدام کرد. هر چند می توان از آن در هر دو سمت برد استفاده کرد.

پوشش نهایی  (surface finish)
پوشش نهایی برد مدار چاپی اهمیت زیادی دارد ، چرا که اگر ترک های مسی که بر روی برد قرار دارند همانگونه و بدون پوشش رها بشوند احتمال بسیار زیادی وجود دارد تا اکسید شوند و باعث شود تا برد از کار بیفتد و دیگر قابل استفاده نباشد. از این رو می توان از پوشش های بسیار متنوعی استفاده کرد.

Hot Air Soldering Level

روش  HASL یکی از روش های نصب پوشش نهایی برد مدار چاپی می باشد. در این روش، برد مدار چاپی را در وانی از قلع یا آلیاژ سرب مذاب غوطه ور می کنیم. پس از آن قطعات اضافی از میان رفته و برد آماده تحویل خواهد بود.

انواع برد های چاپی

غوطه وری در قلع

از دیگر روش های پوشش نهایی در انواع برد های چاپی ، روش غوطه وری در قلع یا به اختصار ISN می باشد. در این روش یک پوشش فلزی با استفاده از واکنش های شیمیایی ایجاد می شود روی فلز را پوشانده و از اکسیداسیون محافظت می کند.

پوشش نهایی  OSP/ENTEK

OSP از روش های دیگر پوشش نهایی می باشد . کلمه OSP مخفف organic solderability preservative  می باشد که با ایجاد یک لایه نازک جهت محافظت از اکسیداسیون مس بر روی فیبر مدار چاپی استفاده می شود . این کار با عنوان Anit-Tarnish  نیز شناخته می شود.

پوشش نهایی ENIG

یکی دیگر از روش نهایی برای پوشش انواع برد های چاپی ، ENIG است. کلمه ENIG مخفف کلمه Electroless Nickel Immersion بوده که در این روش دو لایه از فلز روی فیبر مدار چاپی کشیده می شود. باید توجه داشت که جنس این لایه ها با یکدیگر تفاوت دارد . یکی از آن ها طلا و جنس دیگر آن نیکل است که روی مس فیبر مدار چاپی برای حفاظت از آن استفاده می شود. در این روش ابتدا لایه ای با جنس نیکل بر روی مس برد مدار چاپی قرار گرفته و سپس یک لایه طلا بر روی لایه نیکلی کشیده می شود.


همچنین بخوانید :

شابلون SMD

مدارچاپی


ضخامت مس

ضخامت مس برخلاف معنایی که دارد در مقیاس طول ارزیابی نمی شود برای این مقیاس تنها از وزنی می توان استفاده کرد. به طور معمول ضخامت مس 1 اونس می باشد .از این لایه های مسی با روش های متفاوتی بهره برده می شود اما اصلی ترین روش را می توان به این روش استفاده کرد که: یک اونس مس در فوت مربع، 1.344 میل یا 34 میکرومتر ضخامتش می باشد . اما در صنعت برد مدار چاپی که برد های سنگین تولید می کنند ابعادش تغییر می کند.

در انواع برد های چاپی، ضخامت آن به 3 اونس که حدودا 0.0042 اینچ (4.2 میل ، 105 میکرومتر ) می رسد . در طراحی برد مدار چاپی طراحان عموما از مس سنگین استفاده می کنند . این کار ظرفیت حمل جریان را افزایش داده و همچنین در برابر حرارت مقاومت بالایی ایجاد می کند . باید به این نکته توجه داشت که ضخامت استاندارد برد مدار چاپی 1.6 ملیمتر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره

اگر می خواهید یک مشاوره رایگان بدون هیچ گونه تعهدی دریافت کنید، فرم زیر را پر کنید، با شما تماس بگیریم.